top of page

Na een overlijden

Wanneer een dierbare thuis overlijdt, kunt u de huisarts het overlijden laten vaststellen en de nodige documenten laten invullen. In een zorginstelling zal een verpleegkundige dit voor u doen.

 

Na het vaststellen van het overlijden kunt u contact met ons opnemen: wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Op een afgesproken tijdstip zullen wij langskomen en u in alle rust uitleggen wat er de komende tijd gaat gebeuren en wat er geregeld dient te worden. Er is geen haast bij en alle beslissingen liggen bij u.

Wij ondersteunen en adviseren u, en organiseren de uitvaart geheel volgens uw wensen.

De mogelijkheden zijn tegenwoordig heel divers en bijna onbegrensd. Een afscheid kan plaatsvinden in een kerk, in een aula maar bijvoorbeeld ook in een favoriete feestzaal of in uw eigen achtertuin.

Ook in de vormgeving van een rouwkaart, de keuze van een kist of bloemen kunnen heel persoonlijke accenten gelegd worden.

In het eerste gesprek worden de grote lijnen van de uitvaart uitgezet :

De volgende zaken zullen in de daarop volgende dagen ter sprake komen:

In de aanloop naar de uitvaart, zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. We werken met een open oog en oor voor al uw vragen en behoeften.

bigstock--209602630.jpg

Wat doe je bij een overlijden thuis?

 1. Je contacteert eerst een huisarts, die het overlijden ter plaatse komt vaststellen door het invullen van de nodige documenten.
   

 2. Je stelt familieleden in kennis en vraagt of ze eventueel thuis nog wensen afscheid te nemen.
   

 3. Contacteer ons om afspraken te maken omtrent het overbrengen naar het funerarium.
   

 4. Leg kledij voor de overledene klaar om mee te geven aan de mensen die de overbrenging doen.
   

 5. Leg de identiteitskaart samen met de documenten die de dokter heeft ingevuld klaar.
   

 6. Wij ontvangen u op het afgesproken tijdstip bij ons op bureau, of komen bij u ter plaatse om de uitvaart vorm te geven.

bottom of page